Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorschool/Peuterwerk

Ontwikkeling

De peuterspeelzaal of voorschool is een belangrijke aanvulling op de opvoeding thuis. Alles is erop gericht om het kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. De leidsters begeleiden de kinderen in de ontwikkeling van bijvoorbeeld taal, motoriek en sociale vaardigheden. Ze zijn erop getraind om eventuele achterstanden in de ontwikkeling al in een vroeg stadium  te herkennen – en om hierop, samen met de ouders, extra ondersteuning in te zetten.

Voorbereiding basisschool

Het peuterwerk in de voorschool is een gerichte voorbereiding op de basisschool; altijd spelenderwijs.  Er wordt gewerkt volgens een educatief programma waarin op een speelse, gevarieerde manier de ontwikkeling wordt gestimuleerd. Hierin zijn de peuterspeelzaal en de voorschool dus gelijk. Een belangrijk verschil is dat een voorschool altijd in het gebouw van een basisschool gevestigd is.

De eerste dag

Al voordat uw peuter voor het eerst 'echt' naar de voorschool gaat is er gelegenheid om even te komen wennen op de groep en kennis te maken met de leidsters en andere kinderen. 

In de maand vóór de plaatsingsdatum ontvangt u een bevestigingsbrief of -mail waarin staat wanneer uw kind wordt verwacht. U kunt samen met uw kind komen kennismaken in de groep. De leidster legt dan ook uit hoe een ochtend of middag op de voorschool eruit ziet.

De eerste keer dat uw peuter echt alleen naar de peuterspeelzaal komt, is soms spannend. Niet alleen voor uw peuter, misschien ook wel een beetje voor u. Vaak helpt het om het afscheid niet te moeilijk te maken: houd het kort en duidelijk. Wanneer u vertrekt nemen de leidsters rustig de tijd om uw peuter wat extra aandacht te geven.

Het is verstandig om deze eerste dag wat vroeger te komen voor het ophalen (vijf minuten vóór de ophaaltijd). Uw peuter maakt zich dan geen zorgen over dat u misschien niet komt.

Voor meer informatie zie: www.stichtingpeuterwerk.nl