Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 3In groep 3 werken twee leerkrachten, juf Geeske Bouwknegt en juf Inge Leferink. We gaan starten na de vakantie met 26 kinderen. In groep 3 staat vooral het leren lezen centraal. Dit schooljaar starten we met de nieuwe taal-leesmethode: Lijn 3. Deze methode neemt de kinderen mee op een boeiende en avontuurlijke reis door Leesstad. Daar leren de kinderen niet alleen letters en woorden, maar ontdekken ze ook de wereld om hen heen. Een heel jaar met de bus op stap en iedereen mag mee! Dus we gaan allemaal instappen!

Naast het leren lezen, zijn we natuurlijk ook bezig met rekenen, schrijven, wereldoriëntatie, muziek, verkeer, tekenen, knutselen en gym.

Over het algemeen beginnen we in de kring met het zingen van liedjes, een verhaal uit de bijbel en mogen de kinderen zelf even wat vertellen. Daarna gaan we aan het werk. Meestal eerst klassikaal. De kinderen die extra hulp nodig hebben, werken bij de juf aan de instructietafel. In de onderbouw hebben de kinderen al geleerd zelf opdrachten in te plannen m.b.v. het planbord. Dit voeren we door in groep 3. We werken dus ook in groep 3 in hoeken, dit doen we meestal op de middag (Bouwhoek, schrijfhoek, leeshoek, poppenhoek, speelhoek enz.)
De kinderen zijn dit gewend en het is een goede voorbereiding op het zelfstandig werken in de midden -en bovenbouw.

Het eten en drinken zijn gezellige, rustige momenten samen. In de pauzes kan er lekker gespeeld worden op ons plein. We sluiten de dag altijd gezamenlijk af.