Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Welkom op onze voorschool

 

Voorschool  Groen van Prinsterer is gevestigd in Emmen, in de wijk Emmermeer. Wij zitten bij de basisschool in en hebben beschikking over een mooi lokaal en een buitenspeelplaats.
Voorschool Groen van Prinsterer ligt in het centrum van Emmermeer en is goed bereikbaar met de fiets, auto of openbaar vervoer.
De groep bestaat uit maximaal 16 peuters en een vast dagritme. Er staan twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep.

 

Vaste structuur


Een dagdeel heeft een vaste structuur en is ingedeeld rondom de vaste onderdelen: de kring, vrij spelen, fruit eten en activiteiten. De activiteiten kunnen heel divers zijn en in het teken van het thema. Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, plakken, kringspel, zingen, voorlezen en buitenspelen. 

 

Thema's


Gedurende het jaar werken wij met een aantal thema's, van Uk & Puk. We informeren ouders met een themabrief, waarin we aangeven wat we doen en welke woorden de kinderen aangeboden krijgen. Ook de liedjes die we de kinderen hebben geleerd zetten we in de brief. 

 

Een dagdeel op de Groen van Prinsterer:
 
  • Kringmoment
  • Vrijspelen of een activiteit
  • Gezamenlijk fruit eten
  • Buitenspelen
  • Gezamenlijk broodje eten
  • Buiten spelen of vrij spel binnen
  • Afsluiting van de dag
 
Doorgaande leerlijn
 

Wij vinden het belangrijk dat er een soepele overgang is van voorschool naar de basisschool. Dit helpt de kinderen een goede start te maken op de basisschool. Onze thema’s zijn ook afgestemd met de kleuterjuffen zodat het aansluit bij school.

 

Contactgegevens voorscholen Kinderopvang Kinderwerk
 

E-mail: info@kinderwerk.nu
Telefoonnummer: 0591 – 745 300
Voor de tijden van de voorschool, bezoek onze website: www.kinderwerk.nu