Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Zindelijkheid

Het kan voorkomen dat uw kind nog niet (helemaal) zindelijk is als hij/zij 4 jaar wordt en dus naar school mag. De wet is hierin duidelijk:

Is uw kind nog niet zindelijk? Dan mag een basisschool uw kind weigeren. In overleg met de huisarts en de school kunt u hiervoor een oplossing zoeken. Het is belangrijk dat uw kind zo snel mogelijk zindelijk is, zodat het wel kan meedoen op school.”

 

Ons schoolbeleid m.b.t. zindelijkheid is als volgt:

- Voor incidentele plasongelukjes hebben we ondergoed en kleding op school. 

- Structurele plasongelukjes en/of het verschonen van kinderen voor ontlasting kan de school niet verzorgen. De leerkracht kan de klas hier niet voor verlaten, zij heeft de verantwoordelijkheid voor de kinderen in de groep. 

We zullen daarom met u afspreken dat de leerkracht u belt om uw kind te komen verschonen. Als u zelf niet in de gelegenheid bent om dit te doen vragen we u iemand anders hiervoor naar school te laten komen.

Is dit voor u niet haalbaar of blijft u in gebreke bij de hierboven beschreven afspraak (op het moment dat het gebeurt, kan er toch niemand komen), dan kan uw kind niet naar school tot het moment dat hij/zij zindelijk en zelfredzaam is (conform wet).  

 

 

Mocht uw kind om medische redenen niet zindelijk zijn vragen wij u dit tijdig door te geven aan de nieuwe leerkracht. Wij kunnen dan samen met u duidelijke afspraken maken over het verschonen.