Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 6

In groep 6 zitten 23 leerlingen en 2 juffen. Juf van de Vrede staat op maandag, donderdag en vrijdag voor de groep. Juf Kleine neemt de dinsdag en de woensdag voor haar rekening.

Elke morgen beginnen we samen in de kring. Dan staan we even stil bij een verhaal uit de bijbel, maar is er ook aandacht voor de verhalen van elkaar. We sluiten de kring af met zingen. ‘Plezier in leren, doet leren!’ Daarom houden we bij het werken rekening met de talenten van ieder kind en geven we les op drie niveau’s : Meer – Basis –  Intensief.   Door verschillende werkvormen te gebruiken maken we het leren ook echt leuker.  Er is veel aandacht voor rekenen, taal en lezen wat meestal op de morgen wordt gegeven.
In de middag is er tijd voor de zaakvakken: Geschiedenis, Aardrijkskunde, Natuur. Op de woensdagmorgen gaan we met de bus naar gymnastiek. Vrijdagmiddag heeft groep 6 samen met groepen 5, 7 en 8 hun creatieve middag. We werken in groep 6 met iPads. Wij vinden respect, veiligheid en zelfstandigheid erg belangrijk. Met behulp van Positive Behaviour Support werken we daar met elkaar aan, zodat iedereen zich gerespecteerd en veilig voelt en weet hoe men op een goede  manier zijn werk kan aanpakken en hoe men goed moet omgaan met elkaar.

Daarom Groep 6 is een gezellige groep met 23 toffe peren!!