Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 4Onze groep 4 bestaat uit 14 stoere, enthousiaste kinderen en 2 juffen: juf Otten en juf Nannen.

In onze groep hebben we een uitdagende missie: we werken aan het verstevigen en uitbreiden van de basis, we bereiden ons voor op groep 5. Dit doen we op een manier waarbij samenwerken en -spelen belangrijk is, en jezelf mogen zijn een voorwaarde. We vinden positiviteit belangrijk om goed te kunnen leren van en met elkaar. We geven elkaar daarom vaak complimenten en letten zoveel mogelijk
op het GOEDE....  Een mooie missie!
 
Groep 4 is een jaar van veel leren, veel lezen en het werken aan een goede werkhouding. Elke dag starten we in de kring met het luisteren naar elkaar, naar verhalen, het zingen van liedjes en het houden van een complimentenrondje. Daarna gaan we aan het werk. Bij een goede werkhouding horen een goede luisterhouding, concentratie, motivatie en zelfstandigheid. Dit stimuleren we. Het is niet voor iedereen altijd even makkelijk... maar alle successen zijn belangrijk, hoe klein ook! We leren stap voor stap.
 
Wat doen we eigenlijk allemaal?
In groep 4 is lezen eigenlijk wel zo ongeveer het belangrijkste. Dit doen we op verschillende manieren: met de methode Timboektoe, door stilllezen, door duolezen, door maatjeslezen, door voorlezen (want dan ervaar je het plezier van lezen), en door Kanjerlezen. Maar ook door begrijpend leren lezen: Wat heb ik eigenlijk
gelezen? Waar ging het over? Kan ik het navertellen? Hoe zou het verder gaan? Kan ik ontbrekende stukjes invullen als ik de rest van de tekst gelezen heb?
 
Daarnaast werken we met de methode Staal voor taal en voor spelling. Bij spelling leren we de spellings-afspraken (categorieën noemen we ze) met bijbehorende gebaren en we doen elke dag een (oefen)dictee.  
Bij taal werken we aan het uitbreiden van de woordenschat. Dit doen we met filmpjes en oefeningen enwe leren ook hoe we het presenteren aan elkaar.
 
Bij rekenen beginnen we altijd met materialen, spulletjes om begrip te krijgen, bv: knikkers in groepjes leggen om de tafels te leren begrijpen: wat gebeurt er eigenlijk? Verder doen we rekenspelletjes, oefenen we samen en werken we op de i-pad. Psssst ... wist u dat we in groep 4 al tot 100 rekenen? En dat we werken aan (ook digitaal) klokkijken, geldsommen, tafels, verhaaltjessommen en meten (gewicht, inhoud, afstand)...?
 
Naast deze (hoofd)vakken vinden we de andere vakken ook erg belangrijk: netjes leren schrijven (hoofdletters, aan het eind van groep 4), verkeer, muziek, drama, tekenen, knutselen, natuur en gymnastiek. Hiermee breiden we niet alleen onze kennis en vaardigheden uit, maar het maakt de dag ook leuker!
En naast al die vakken houden we ook in het oog dat we af en toe even lekker mogen spelen met speelgoed en spelletjes uit de keuzekast. Genoeg te doen en te leren dus, in groep 4!
 
Houd als ouder ook de app "Klasbord"  in de gaten dit jaar. Hierop plaatsen we leuke berichtjes over het reilen en zeilen in de klas....   en wees welkom in groep 4!