Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Voorwoord bij onze schoolgids

Beste ouders en verzorgers,

De basisschool is een bijzonder en belangrijk deel van het leven, zowel voor kinderen als ouders. In de loop van de jaren vertrouwen ouders hun kind meer dan zevenduizend uur toe aan de zorg van de leerkrachten. Weten wat je van elkaar mag verwachten is dan belangrijk.

In onze schoolgids staat alle informatie over schoolse zaken die niet of nauwelijks veranderen. De jaarlijks veranderende gegevens staan in de activiteitenkalender die de leerlingen aan het begin van elk schooljaar mee naar huis krijgen. Actuele zaken staan in onze nieuwsbrief die tweewekelijks uitkomt. Al deze communicatiemiddelen staan ook op onze website: www.groenvprinsterer.nl.
Uiteraard bent u altijd welkom om uw vragen aan ons te stellen en belangstellende ouders nodigen we van harte uit om een afspraak te maken voor een rondleiding of oriënterend gesprek.

Elk schooljaar werken wij met de kinderen, ouders en andere betrokkenen aan de ontwikkeling van de kinderen vanuit onze christelijke visie en vanuit onze visie op onderwijs.
De school is er voor de kinderen en kan niet zonder ouders. Wij zien graag betrokken ouders bij de school. Wij zien die ouderbetrokkenheid onder andere in de hulp die wordt geboden, in de ouderavonden die door u bezocht worden en we lezen het in de oudertevredenheidsonderzoeken. 

Ouders kunnen vertrouwen op een professioneel team dat de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen zoveel mogelijk wil benutten als het gaat om de sociaal-emotionele kant en het zich eigen maken van de leerstof.
Kinderen op de Groen van Prinsterer ontwikkelen zich tot zelfstandige mensen.
Zij helpen en ondersteunen elkaar. Zij maken zich de leerstof eigen die thuis hoort
op de basisschool en kunnen die informatie toepassen in de dagelijkse praktijk binnen de eigen leefomgeving. We geven elk kind op zijn of haar niveau een goede basis mee voor later, vooral richting het vervolgonderwijs.

Mede namens mijn collega’s en de verschillende oudergeledingen binnen onze school wens ik u en uw kinderen een goede en leerzame tijd op onze school.

Bert van der Leest
Directeur
Media
  • School-groen