Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

1.1 Vernieuwend en passend onderwijs

Vernieuwend en passend onderwijs

De Groen van Prinsterer is een christelijke basisschool voor vernieuwend en passend onderwijs, aangevuld met een plusklas voor meer- en hoogbegaafden. We baseren onze keuzes op de christelijke grondslag, op ontwikkelingen in de maatschappij en nieuwe inzichten over onderwijs. Er is een respectvolle omgang met elkaar en we werken vanuit saamhorigheid. In de groepen besteden we structureel aandacht aan de omgang met elkaar. Wij stimuleren kinderen elkaar complimenten te geven en problemen bespreek- baar te maken. Hierbij heeft de leerkracht vaak een bemiddelende rol.

Vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid

We werken met niveaugroepen en leggen het accent op zelfstandig werken. Hierdoor ontstaat tijd en ruimte voor individuele hulp aan kinderen die dit nodig hebben, geven we gehoor aan de zorgplicht en kunnen we ‘zorg op maat’ concreet invullen.
De begrippen: vrijheid, verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken zijn belangrijk in ons onderwijs. De Groen van Prinsterer biedt vernieuwend onderwijs, onderwijs om trots op te zijn.

De Groen van Prinsterer is een school voor hoofd, hart en handen met vernieuwend en passend onderwijs, een school:
waar alle kinderen welkom zijn
waar elk kind uniek is
die uitgaat van verschillen
met een veilig, pedagogisch klimaat
waar kinderen presteren naar hun mogelijkheden
met ambitie en uitstraling
met overzicht voor kinderen en ouders
waar de kwaliteit van de zorg hoog is
 

Media
  • identiteit