Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

4.5 School, ouders en informatie

Informatievoorziening

De Groen van Prinsterer heeft een website waar veel informatie op staat.  De tweewekelijkse nieuwsbrief bevat recent nieuws. Deze wordt op maandag om de week per email verstuurd of op papier meegegeven aan het oudste kind in het gezin. De nieuwsbrief staat ook op onze website. Leerkrachten gebruiken emailadressen van ouders om informatie te verstrekken over de groep (via de groepsmail) of een persoonlijk bericht door te geven. We maken ook gebruik van Klasbord.nl voor de communicatie met het thuisfront. Het delen van foto’s van bijvoorbeeld een schoolreis of excursie, het sturen van een tekstbericht of het plaatsen van een oproep of poll kan via dit middel gemakkelijk, snel en veilig worden gedaan. Aan het begin van elk schooljaar organiseren wij een avond om ouders een beeld te geven van onze manier van werken. Op deze informatieavond worden ouders geïnformeerd over de gang van zaken in de groep. Op een thema-avond of algemene ouderavond krijgen ouders informatie over een bepaald thema. In groep 8 wordt jaarlijks een ouderavond verzorgd over het voortgezet onderwijs.

Informatievoorziening gescheiden ouders

Beide ouders hebben recht op informatie over hun kind. Wanneer ouders gescheiden zijn verandert dit niet. We nodigen daarom beide ouders uit voor de oudergesprekken en wij gaan er in principe vanuit dat de ouders samen op het gesprek komen. Dit is in het gezamenlijke belang voor hun kind. Als dit echt niet mogelijk is, kan er overlegd worden met de school over het voeren van twee gesprekken. Beide ouders kunnen op de hoogte
blijven via de nieuwsbrieven en het ouderportaal. Op onze website staat een tekst waarin de wettelijk regeling met betrekking tot informatievoorziening aan gescheiden ouders.
Media
  • Informatie