Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

5.1 Onderwijsresultaat

Wat levert het op?

De resultaten van ons onderwijs, de uitstroomgegevens en de context van de resultaten staan op onze website.
Ook op allecijfers.nl is veel informatie over onze school terug te vinden.

Naar het voortgezet onderwijs

We bereiden de leerlingen goed voor op het voortgezet onderwijs (VO). Er wordt in het laatste jaar op de basisschool een traject doorlopen. Aan het begin van het schooljaar is er een informatieavond voor de ouders van groep 8. Ze ontvangen dan informatie over het laatste schooljaar, de voorbereiding op de nieuwe school en de gang van zaken rondom de eindtoets. Onze school gebruikt de Route8-eindtoets. In het voorjaar is er de mogelijkheid de open dagen van de scholen voor voortgezet onderwijs te bezoeken.
We stellen leerlingen en hun ouders tijdens het schoolkeuzegesprek persoonlijk op de hoogte van de resultaten van de Route8-eindtoets en het advies van de school ten aanzien van de schoolkeuze. Dit is een bindend advies. Wanneer ouders het oneens zijn met dit advies, dan kunnen zij hierover in gesprek gaan met de school voor voortgezet onderwijs. Wanneer het advies van de school en de resultaten van de Cito-eindtoets erg afwijkend zijn, dan kan de ontvangende school voor voortgezet onderwijs een toelatingsonderzoek uitvoeren.

Na de definitieve keuze en aanmelding worden de benodigde onderwijskundige gegevens naar de school voor voortgezet onderwijs gestuurd. We volgen onze oud leerlingen nog een aantal jaren. Hiervoor krijgen we de resultaten van de VO-scholen toegestuurd. Zo kunnen we zien of we de leerlingen goed hebben verwezen en kunnen we waar nodig ons onderwijs bijstellen.

Media
  • Resultaten-blauw